Friday, August 8, 2008

Journey to Kota Kinabalu - Part 1

Day 1 (3/8/2008) - Bertolak dari LCCT jam 10.20 pg dan tiba di terminal 2 KK jam 12.30. Beli kupon tiket teksi RM20 dan terus ke tempat penginapan di Warisan Square KK. Jarak dari terminal ke town tak la jauh sangat, rasa2nya lebih kurang >10 km.

Kami menginap di Radius International Hotel@7th Floor, Warisan Square. Dapat bilik mengadap seaview. Not bad biliknya, modern kontemporari konsep. Can see the bathroom through glass wall. The management cuma cover dgn blind. Harharharhar nasib baik semua pompuan. Flat screen tv, warna dinding kepala katil oren terang gitu. Lantai timber board. Memandangkan kami bertiga rasa macam sempit sket. Tambah2 kena add extra bed. Macam iklan CIMB Bank "Anda perlukan rumah lebih besar?". According to miss ina dia book deluxe room tp nampak mcm standard room jer...Well, malas nak cerita byk2 kitaorg unpack barang2 sblm decide nak p mana2.

Dua hari sebelum bertolak, fzy ada surf wikipedia tentang KK. Ada budget hotel especially utk backpackers (kebanyakkan terletak berhampiran Gaya street) n ada juga apartment for rent. My two lovely fren said since we r not familiar dgn KK, kita duduk hotel la....tak pe keluar belanja lebih sket utk accommodation janji selamat.


Photo taken from our hotel room sekitar jam 3.00 ptg.

to be continue.....

2 comments:

kiki said...

syok nyee g jalan2..
among all the states in malaysia, ive never been to KK..
i must go one day!!!

fzy fuzzy said...

apa kata nanti bawak2 la p ke sana. you should try scuba kat private island near pulau sipadan. Siokkkk woooo....