Saturday, May 29, 2021

Pre-online meeting sebelum full MCO

Assalammualaikum,

Bila kerajaan umumkan yang 1hb June full lockdown, pagi ni dah start first meeting online.

Boss besar nak bagi perutusan.

Since kami ada dua team : satu property consultant manakala satu lagi yayasan

Kebetulan kami dah ada IT Manager...

To smoothen the company business perkara2 yang dibincangkan adalah

1. Everybody ada laptop untuk work from home. Kalau laptop tak perform, habaq mai..company belikan software baru..tapi kena potong gaji sket la lepas tu..hehehehehe..

2. Kalau takde laptop..company akan belikan..

3. Access to server

4. Even BDR pun everyday by 9am to 10am dah ada online meeting. After lunch 2 pm ada satu lagi online meeting. Ni setengah jam jer...kalau ada nak discuss, Heads are available 9 to 6 pm. Dan sama juga dengan staff. If head nak discuss at 12.00...pukul 12 tu kena ada tercongok depan PC bukan bg alasan tertidur la..makan la...no..no..no...kalau itu berlaku potong gaji..senang cerita...BDR bukan alasan nak ngulor...

5.  Office phone line will be directed to heads...klu head 1 tak jawab, pegi ke head 2, head 2 tak jawab p ke head 3...klu semua tak jawab..teruk bebenor tu..

6. Always communicate with colleague...selalu2 la tgk phone on any updates..

7. Alaaa...first MCO dulu ok jer...duduk rumah kerja tetap jalan...servis to client inshallah tip top..


Stay safe everybody...

5 comments:

nohas said...

betul..BDR bukan untuk ngulor..kerja seperti biasa, cuma tak pakai baju office je..

fairus said...

Waa.. nampak gembira dan bersemangat semua bermesyuarat. Mesti kepimpinan organisasi terdiri daripada ketua-ketua yang berdedikasi.

Syaz Rahim said...

selamat WFH :)

Semut Senyum said...

SEmoga dipermudahkan segala urusan.
Stay safe!

SYED NAHAR said...

fuyyo.. hehe