Friday, May 7, 2021

Menyelusuri Pantai (part 1) - Pantai Bt Laut

Assalammualaikum,

Lepas land hearing rabu lepas, rasa macam dah muak dekat sebulan guna route Putrajaya-SKVE-Teluk Panglima Garang-Banting-Carey Island or Banting-Dengkil-Cyberjaya-Putrajaya.

Apa kata kali ni kita guna route sebelah barat lak..kita lalu Morib-Bt Laut-Tg Sepat-Bagan Lalang-Sepang-Putrajaya. Biasa la valuer.

1st destination adalah Pantai Morib, tp teman malas nak ambil gambar sbb pernah post sebelum ni pasal Pantai Morib, Lagipun teman fikir semua orang tau kan. Cuma nak kongsi di bulatan kecil Pantai Morib ada batu kenangan dan dicatatkan disitu tentang pendaratan askar dari India as instructed by British which first troupe riki2 dulu kut2 la ada askar Jepun, 2nd troupe baru bawak masuk alatan senjata dan bom bagai. Ni berlaku masa perang dunia ke 2 yea.

2nd destination adalah di Pantai area2 Batu Laut. Ada satu kawasan macam medan selera dibangunkan oleh local authority termasuk satu port untuk kapal layar lepak.

Masa kami sampai lebih kurang pukul 10.55 pagi air baru nak pasang. Kawasan pantai ni landai dan agak berselut. Ada la bertegur sapa dengan pakcik yang sedang mencari ketam. Katanya ketam banyak takde. Mungkin habis dibuat shellout kut...

Anak ikan berlonggok. Jangan bela anak ikan sudah..wohaaa...Remy Ishak ke??? Hahahahaha...bukan..bukan...
Ni bakal hero yang filemnya akan meletop tak lama lagi...hehehehehe
4 comments:

Wak Lat said...

tgh sonok baca dan layan gambar2 fantai tiberr ada remy ishak fulakk., huhuhu

nohas said...

biasalah valuer..jalan2 melawat kawasan..surroundings..

fairus said...

Saya tak pernah sampai lagi ke pantai-pantai yang terdapat di Selangor.

fzy fuzzy said...

Wak lat - hahahahaha..boss mana boleh pegi sorang2 kena ada bodyguard..

Nohas - standard kak..hehehehehe

Fairus - Dah boleh rentas negeri datanglah ke Selangor. Cuma pantai Selangor ni berselut sket tak macam di Port Dickson.