Thursday, May 19, 2022

Nenas Goreng

Assalammualaikum,

Pernah makan pisang/cempedak/nangka/sukun goreng kan? Haaa..yang ni nenas goreng...tapi ada jer buah2 lain di goreng kan..strawberi maybe...

Weekend baru ni...kebetulan pagi tu hujan lebat..so tempat yang biasa AG beli sarapan balik dari surau tak buka pula...so dia call bini dia suruh bersiap dan turun untuk pegi sarapan.

Musim2 raya ni..kebanyakan warung/restaurant tutup kan..maklumlah semua nak balas dendam beraya...

So macam biasa google jer...eh tak tau pulak ada tempat ni dekat2 dengan rumah.

Nun diatas bukit kedudukannya...

Gamble sebenarnya..kadang2 dalam google kata open..bila pegi closed...

Off kita ke Sg. Merab Luar, Saudagar Nanas Agrofarm.


Tanah wakaf rupanya...






Lempeng kelapa sedap...sambal tu sambal nenas..karipap pun sedap..


Comel jer nenas ni letak dalam bekas buah nenas..




3 comments:

nohas said...

menarik ni..x yah goreng pun ok, cicah dgn sambal kicap..perghh..

bila la nak ada kes kt kajang/bangi...hehe..

fzy fuzzy said...

manis kak nenasnya...

Wak Lat said...

wak pun baru tempat nenas port ni, baru kemaren wak singgah je x makan tapii., 'p