Monday, October 13, 2008

Office Raya Gathering

Date : 13/10/2008
Venue : Rest room my office
Hari ni first day aku masuk kerja setelah lebih dari 2 minggu bercuti. Sepatutnya jumaat lepas dah melapurkan diri, tetapi macam biasa 'jet lag' tak abis2...lagipun tak berapa sihat...batuk dan selsema melanda seusai menjejakkan kaki di KLIA pada tengahari Khamis 9/10/2008.
Macam biasa, aku kena la call opis sebab nak bagitahu aku MC ari tu..harharharharhar...dan kakak opis aku bagitau...hari isnin kita buat makan2 mcm biasa sempena hari raya. Dah jadi tradisi setiap kali tiba musim perayaan selepas semua balik bertugas, setiap seorang muslim di opis akan masak their own signature dish, then bawak dtg opis n makan ramai2. Even tahun baru cina, krismas or depavali,...the muslim will cook, manakala non muslim contribute duit...fair n square..harharharharharhar....
Macam2 ada....laksam, mee kari, spagetti goreng, nasi lemak, satay, roti jala, nasi himpit, rendang dending, rendang ikan bilis, rendang ayam, lemang, ayam panggang ayamas (2 perasa)....etc....
Kuih2 tradisional seperti kuih keria, candy kelapa, kuih lapis, pulut panggang, kek lapis sarawak, sponge kek, kuih ketayap dan beraneka kuih2 raya.
Buah2 tak lupa gak...jambu, tembikai


Ha...yang ni, aku bawak....fruit cocktail puding...

(pencuci mulut wajib k)

2 comments:

orangbukit said...

Fuyohh..makan tak hengat dunia. Your puding cocktail tak sempat nak rasa, dah tinggal bekas jer..damage done. Ada orang tapau nak makan utk tea time lak..hehehe..

fzy fuzzy said...

biasa la tu....tak pa raya haji sy buat lagi k....