Thursday, October 23, 2008

Majlis Perbandaran Sepang -MPSp

Date : 22/10/2008
Route : Sungai Buah Malay Reserve Area, Dengkil - Cyberjaya

Tugasan pertama setelah balik dari bercuti. A 40 acres of vacant bldg land located at Sg. Buah Malay Reservation Area, sempadan Neg. 9, near to Bukit Unggul (Eco-Media City). Dekat2 gak dengan MINT Technology Park (Atom). Bukit Unggul ni ada golf-course together dgn bungalow lot...TETAPI sekarang macam abundant jer...sunyi sepi...Yg ader penduduk cuma dekat Kg. Sungai Buah.

Tanah ini interior lot, so kena la naik 4 wheel drive until the peak. Bila dah sampai ke puncak tertinggi, mmg la nampak semua surrounding even KL-Seremban Highway n Bandar Seri Putra boleh nampak...BUT that land has no direct access at all...macam mana aku nak value!!!. Bole value tapi murah la....sure client tak puas hati nyer....sebab dulu client beli mahal gak RM8.00 psf

Celcom & Digi tower belah kiri. Tanah tu interior lagi, lalu ikut laterite road tu


Lepas tengok site especially tanah, aku kena check surrounding n planning kat majlis perbandaran. So aku terus shoot ke Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang...CHEH! macam mana la aku bole lupa yg MPSp dah pindah ke Cyberjaya...terpaksa la cari route ke Cyberjaya...aku lak macam lost...al-maklumlah banyak sangat route...last2 aku ikut gerak hati...alhamdullilah lebih kurang 45 minit dari BB Salak Tinggi, aku sampai ke Cyberjaya..

Ni le bangunan baru Majlis Perbandaran Sepang

MPSp dekat2 dengan MMU (Multi Media University)

Tasik Putrajaya



Rasa macam berlakon cerita drama korporat melayu lak bila lalu jambatan ni....harharharharharhar

6 comments:

orangbukit said...

MPSp dah canggih sekarang yer..dulu dok kat ofis Pejabat Tanah Sepang n rumah kedai je. Btw, I am not really like Cyberjaya...mcm kembara di tanah gersang..

fzy fuzzy said...

fuyooo...kak, "kembara di tanah gersang"...macam lagu kumpulan nasyid pompuan yg popular dulu2 tu....

orangbukit said...

Itu lagu kump. Kembara ler. M Nasir yg nyanyi..

Hajar said...

kembara di tanah gersang tu al jawaher yang nyanyi

fzy fuzzy said...

betul!betul!betul!...bak kata ipin dan upin
Tp kumpulan kembara pun ader nyanyi lagu lain...different melody n lyrics

Bandar Baru Salak Tinggi said...

jemput ke komuniti bandar baru salak tinggi & kota warisan di www.salaktinggi.com