Tuesday, March 17, 2009

Trans Borneo - Miri/Brunei - Last Session

Last day at MIRI. 3 of us jadi baby sitter to Pak Yusri daughter. Request to have a site visit to Crocodile farm.







Besor-besor boya kat sini.

After crocodile farm, we headed to ape ke nama shopping complex yg under renovation tu. (Serius...aku tak ingat nama dia - nak tanya ayong, malas sbb aku tak de mood nak tulis panjang2 - letih balik Kuala Terengganu weh..tak abis lagi - cheh! apa aku melalut ni). According to Pak Yusri daughter, shopping complex tu aje yg ade McDonald, Starbuck, cinema, blablabla....
We had our lunch here. Lepas tu sementara tunggu hari redup sikit sebelum gerak ke Taman Awam MIRI, we decide to have friendly game at the bowling alley. Yang bestnya, we all tak payah keluar satu sen pun utk main bowling. WHY!!!!..masa 6th game tiba2 blackout. Kena tunggu dalam 1/2 hour, masa tu kejap terang kejap blackout balik. Last2 petugas tu tanya, we all datang petang sikit utk sambung the game or get the money back. Of course le amik duit balik kan, bila masa pulak we all nak datang balik main sbb subuh keesokkan harinya fly ke Malaya. Tu yang free main bowling kat MIRI.
Then we all gerak ke Taman Awam MIRI. Nak merasa naik jambatan gantung. The way i see, the local authority well kept this park. Bersih. Siap ada anjing terlatih, kut2 ade pencuri, bole kejar ke ek...or some other purpose.



Last dinner at MIRI @ Tanjung Lubang. Kali ni kitaorang dinner kat kedai sebelah lak. Yusri said the butter ketam is nice. The stim fish also nice. Kira semuanya NICE le...sebab.......orang BELANJA...harharharharhar.........




GOODBYE MIRI.

1 comment:

orangbukit said...

Awas..buaya darat..