Wednesday, September 10, 2008

Masjid Jamek Kuala Lumpur

Date : 9/9/2008
Location : Jalan Melaka/Jalan Masjid India

Hari ini sebahagian valuer M kat opis aku beramai2 menggunakan pengangkutan LRT untuk menghadiri sessi memperkenalkan diri to our client kat area2 Jalan Melaka. Reason: parking area sini susah, ala sorang RM1.20 jer, tapi ok gak naik LRT sebab ade teman seperjuangan tak pernah seumur hidup sejak LRT wujud kat KL ni, menggunakan pengangkutan tersebut. Ingat nak suruh posing gak dalam LRT, heh...apa barang, bikin malu sajer nanti...harharharharh....

Turun kat Stesen Masjid Jamek, jalan kaki sket dalam 50 meter, jumpa la bangunan yg kitaorg semua dah set appointment tu.

Sambil2 tunggu client masuk, aku snap la gambar masjid jamek dari level 8 ni.






Can u all see pertembungan antara sungai Kelang dan Sungai Gombak tu, nak tau beza sungai senang jer, satu airnya warna macam teh susu satu lagi hijau lumut.

Selepas selesai meeting we all semua, apa lg sessi memblahkan diri. Since pegi naik LRT, balik pun naik LRT kan. Sebelum tu kitaorg p Wisma Yakin sat, ader rakan seperjuangan nak tengok baju melayu. ala dalam 10 minit chow ler...sebab kat opis tu berlambak kerja sedang menunggu. Sebelum tu salah seorg ader mencadangkan jalan kaki jer la balik opis. Hilang akal ker aper,...mau tercabut lulut jalan kaki, berpeluh sure nyer, no..no...no..no...sebagai ketua rombongan cik kiah hari tu, aku buat keputusan balik naik LRT. muktamad.

Berapa lama la kedai ni dah ader kat sini ek. Untuk perhatian semua sebenarnya ader la beberapa photo lain tetapi atas dasar keselamatan, ia tidak dapat disiarkan. Harap maaf....

3 comments:

orangbukit said...

Oo..curi tulang yer..

fzy fuzzy said...

Bukan curi tulang, cuma ambil kesempatan...harharharhar...awak pun masuk dalam ini cerita. peace

orangbukit said...

Kita ikut arahan ketua rombongan...