Friday, September 12, 2008

Comparables - Part 2

Sampai di north port aku cari le first comparables. sited at lengkuk sultan mohamed 2, vacant land, snap2 gambar then chow towards to pulau indah, to check another comparables. jauh tu.....
Dalam dok cari2 jalan perigi nenas aku ternampak lak signboard bawah ni. Apa lg....follow le....

Makin lama environment keliling macam best jer, walaupun cuaca kat luar sikit panas terik. Tengahari buta tu....nasib baik bulan puasa dan nasib tak der orang jual air tepi jalan...harharharharhar......

Oooooo....ader port baik punyaa.....Hemmm....nice...masa aku keluar dari kereta deruan angin tu tak tau nak habaq....bestnyaaa...... Dah up-grade rupanya, ader jogging track, tempat riadah, medan selera ikan bakar, port nak memancing cuma kalau nak swimming aku kurang pasti.....

Tengok pokok rhu tu bila ditiup angin...sunyi sepi kat sini....



Rasanya pokok mangrove ni baru ditanam sebagai benteng kalau air pasang.


Sesuai untuk tempat orang bercintan cintun....tapi awas ader signboard menyatakan dilarang melakukan perkara tak senonoh kat sini...watch out for those yg berangan nak buat benda tak elok kat sini ek.....


Dalam dok jalan2 area pier tu aku nampak building ni. Ooooo....surau as-syakirin rupanye....dinding yg dibuat dari rubble wall nampak esotik....

Eh! lupa lak tujuan asal aku kat sini....aku pun membelahkan diri cari comparables yg sepatutnya...nasib baik jumpa.

Then dari west port pulau indah, aku shoot ke Telok Gong. Masa aku kat sini tengok syok2 snap2 photo tiba2 kedengaran bunyi macam letupan. Sekali...then 2 kali berturut2. Terkezut den...apa hal ni....ader adegan tembak menembak ker....cepat2 aku masuk dalam kereta...marabahaya ni....

Dari teluk gong aku terus shoot ke Shah Alam lak. Kena p pejabat JUPEM(Jabatan Ukur dan Pemetaan) kat bangunan masalam at Sect 9, sebelah concorde hotel shah alam, nak beli RSS baru, takut tutup lak, maklumlah bulan puasa. On d way aku nampak Jaya Jusco shopping Complex kat Bandar Botanic...besar tu.....Depan sket kat Bandar Baru Bukit Tinggi ader TESCO and Gergasi Hypermarket....(Giant la....).

2 comments:

orangbukit said...

First time gi Pulau Indah a few years ago mcm gersang je kws nyer. btw, resort tu nampak mcm best n masjid tu very exotic

fzy fuzzy said...

orang kata berbudi pada tanah kita akan dapat hasilnya...yang penting sabarrr......