Monday, December 15, 2008

Sweet Child

Pada tanggal 11/12/2008, keluarga kami telah menerima kelahiran baby girl yg ke-5. Sekaligus jumlah cucu mak dan abah aku kesemuanya 11 orang. Ramainya anak sedara aku...harharhahrahrahrharharhar...

Baby girl yg dipanggil oleh aku sebagai Fatimah Zahra (actually mama dan baba baby ni belum beri nama lagi, sebab kakak dia nama Fatini Hanani-konon2 nak kekalkan nama F kat depan la tu), adalah anak kepada Sulaiman Akhlaken a.k.a faizin. (adik boungsu aku). Dilahirkan secara pembedahan sebab baby besar, 3.6kg. Apa pun alhamdulilah, semuanya selamat. (Mak dan baby sihat walafiat)

Mr. Sulaiman Akhlaken a.k.a faizin sedang menukar lampin anaknya. Bapak mithali ek...

4 comments:

xiiinam751 said...

Memberikan nama yang baik kepada anak dengan harapan anak akan sebaik nama itu, sangat di tuntut dalam Islam. Ada orang yang dah tak fikir semua itu....main campur je nama bapak sikit...nama mak sikit...tanpa mengetahui maknanya...
Contoh;
Bapa Arshad = ambik "AR"
Ibu Zainab = ambik "NAB"
Anak = ARNAB...he..he..

Mabruk atas kelahiran baby ...

fzy fuzzy said...

harharharharharharhar...ada gak orang namakan anaknya arnab yea....

Thanks for the wish

Tepak Sireh said...

Tahniah! i baru ada 3 orang anak sedara.... ntah bila lah dapat tambah, tunggu adik i yg baru nikah last week... menjadik tak agaknya - express.... :D

fzy fuzzy said...

Ok la tu cik tepak, 3 orang jer. Bila nak bagi duit raya sket aje. (This not include sepupu sepapat lain ek)

Macam saya sebelas orang. Kalau RM10 = RM110. Masaalahnya depa demand sorang RM50 x 11 = RM550. Kalau up lagi RM100. Tepuk dahi ni.

Apapun, i do really happy, kira depa semua tempat saya menumpang kasih. Huhuhuhuhuhuhu