Friday, May 27, 2016

Menyahut lambaianNya

 Assalammualaikum,

Alhamdullilah, kami berdua selamat tiba di bumi Malaysia pada 24hb May ari tu. Flight sampai pkl 4 gedebuk gedebak lps maghrib baru sampai rumah.

Keesokkan harinya dah mula kerja...sehari dua masih bertenaga..masuk hari ke -3, badan pun dah lemau...ingat nak tidur jer...hehehehehe...

Umrah kali ini merupakan umrah ke-2 untuk ahkak, manakala umrah kali pertama untuk abang gebu which sepanjang 12 hari kami di Mekah dan Madinah he's the one yang over excited. Menurut kata abang gebu seminggu sebelum ahkak membawa khabar berita yang boss nak sponsered kami berdua, dia hari2 buat solat hajat...abg gebu minta dengan tuhan yg dia nak sangat pergi ke2 tempat ni walau dengan apa cara sekalipun...sampai termimpi2. alhamdullilah...doanya di makbulkan oleh Allah.

Kami ke Madinah dulu stay dalam 5 hari...merasa la abang gebu solat jumaat di Madinah dan Mekah.
Bila di tanya pada abang gebu how his feeling...dia cakap dia tenang sangat kat sini..tak fikir apa..setiap masuk waktu alhamdullilah dia dapat solat di dalam kawasan Raudah. Siapa sampai mimpi2 la...apa yang dia mimpi..hmmm hanya kami berdua jer yang tau...:)

 


Kami menggunakan Tabung Haji Travel & Services, pengurusan dari start booked package sampai la sepanjang berada di sana memang bagus.. thumbs up. Sebab ahkak baru balik dari Korea..so ahkak upgrade tiket penerbangan dari kelas ekonomi ke business class. Bagi selesa kat diri sendiri. Dok fikir 8 hours flight, penat bertawaf dan saie lagi... Lagipun penerbangan charter...MAS Airbus A380 double decker lg, kos upgrade dalam RM1k seorang pergi balik. Kalau commercial flight tak mampu ler... At least merasa la naik business class....hehehehehehe...
2 comments:

nohas said...

wahh..bestnya, ddk business class..mmg selesa, tkde lah bersempit-sempit di ekonomi..

doa ahkak depan kaabah pun termakbul jg kan..

fzy fuzzy said...

ala..duduk jer business class..makan sama macam kelas ekonomi...cuma..ya betul..takder la bersempit2. yg penting penggunaan toilet adalah tidak terganggu. :)

alhamdulillah..doa saya 9 tahun lepas depan kaabah telah termakbul. doa bertawaf keliling kaabah bersama seorang lelaki bergelar suami...hehehehehe..