Friday, July 27, 2012

Gadget : for attention of Tuan Syed


Rentetan dari pertanyaan oleh Tuan Syed ari tu...

Additional lens yang saya letak dihadapan lens asal bagi menghasilkan effect  bulatan hitam sekeliling gambar apabila kedudukan jarak pada 18mm.




Triple lens actually.
No. 1 : lens asal 18 - 55mm
No. 2 : optic plus lens utk Hi-d and wide angle (seperti yang d habaq oleh penjual. Serius sampai sekarang sy masih tak reti function sy membeli lens ini)
No. 3 : UV lens or to protect lens No. 2 dari pecah.

Lens No. 1 beli kat M"sia manakala lens No. 2 dan 3 kat Singapore (beli kat Kg Glam). Rasanya kat sini pun ada jual or sekarang dah jadi outdated. Hehehehehe.



gini le ghupanye. bila dah diceraikan dari lens asal.
Tapi mana bole lawan gadget Tuan Syed dan Dr. Singa
Ngeeeeeeeee........

4 comments:

doc said...

ahahhahaaaaaa...

mandai je ko nih...
saya punya biasa biasa je ...

dan tak boleh buat efek hitam bulat tu!! :)

Syed said...

Wah haha.. I like! I like!
Thanks ff. Muchly.
Now I can see what you meant. Super cool! Macam I pernah kata dulu, this sort of things really get me very excited :)

fzy fuzzy said...

doc - hitam bulat tu tak bg big impact pun..your stunning photos lagiiiiii...baaaaannyakkkkk impact..hehehehehehe

tuan syed - terima kasih...sekadar berkongsi info...sy budak masih belajar...

nohas said...

Gadgets utk DSLR ni wa tak reti, pakai compact sajok..

BB still yg lama ke? x tukar galaxy ke?