Friday, June 8, 2012

Melbourne - Work trip



Sekadar sebagai gambar kenang-kenangan di Melbourne.
Bukan makan angin (walaupun angin memang kencang dan diiringi dengan suhu sejuk sbb winter baru nak start)
Ada urusan kerja...
Lagipun aku pergi seorang...segan lak nak mintak orang lalu lalang ambik gambor..hehehehehe
Tapi nanti aku kongsi bangunan-bangunan yang sempat aku tangkap.
Friendly speaking...aku tak sempat nak melawat tempat2 menarik..
Insyallah, kalau ada rezeki pegi lagi....mana tau kan????

8 comments:

SYED NAHAR said...

walaupun cakap pergi atas urusan keje, tak kira saya nak jeles jugak!!!

DrSinga said...

saya sama perasaan dengan syed nahar!!

fzy fuzzy said...

nahar - jangan jelessss...awak tu dapat p india

dr - kita jeles awk p jogja...fair n square..hehehehehe

Syed said...

Suka 1st foto tu. Macam fish eye effect :)

fzy fuzzy said...

en. syed - look's mcm fish eye effect as it was taken using 18mm. tp sebenarnya additional lens yg sy letak sbg cover agar lens tak pecah n to sharpen imej yg di capture.

or

sy ni yg tak tau fungsi nye, hehehehe,

p/s - MASIH lg budak baru belajar

Syed said...

Like, I'm even more impressed now!!
I even like the 'stacking' effects :)

18mm? Cool. Love it. I tak pernah lagi guna lens tu. Mahal tak?

fzy fuzzy said...

masa tu beli kat singapore (dekat 2 tahun lps), jenama carl zeiss..dlm rm150. sekarang sure lagi murah..
will show u in my next entry once i get my camera back
la ni anak sedara dok pinjam sbb acting as unofficial photographer untuk trip sekolah ke kedah. hehehehe

Syed said...

Thanks for the info here and at my blog. Much appreciate it :)

Hmm... me don't know much other than Canon stuff and limited only to the lens I am currently using. So the info you shared is totally alien to me but excitedly interesting for me. Always am fascinated with new stuff actually :)