Wednesday, June 22, 2011

Hari yang malang


Khamis lepas masa kat car park area KL Sentral
Buat apa kat situ?
Ada meeting kat 1Sentral
Mcm biasa parking payah
Nasib baik ada port yg aku sure mesti ada parking punye
Ye la...malang tak berbau
Ada pulak lubang bekas concrete pillar kat laluan pedestrian crossing kat situ
Apa lagi!!!!
Akibat kehilangan keseimbangan badan
2 kali ye...ya 2 kali...aku telah mengterkehelkan kaki aku
Iskh!!!!!! astrafirullahalazim.....
Terpaksalah aku terdengkot2 menahan sakit ke tempat meeting
jauh lak berjalan...adoiiiiii...
sampai situ reception bole cakap
Oh! utk client PWC kami ada sediakan parking kat sini
FREE lagi.....
Hampehhhhh.....
lepas meeting kena jalan lagi
sakit wooooooo....kaki aku dah mula membengkak
Balik opis jumpa doktor...dapat MC keesokkan harinye
(jumaat, sabtu n ahad merehatkan kaki)
isnin kerja....bawak tongkat mak aku sebab kaki masih bengkak lagi
Selasa pun kerja dan masih bawak tongkat...tapi...
pagi tu aku boleh sekejap berpeluh-peluh dalam aircon, sekejap mengigil, sekejap p tandas
sekejap rasa nak meloya, kira duduk salah..berdiri pun salah
dah tengahari tak tahan sangat
itu pun lepas boss besar tegur bila nengok aku bertongkat
terusss aku jumpa doktor
Doktor cakap sekarang ramai kena sindrom FLU STOMACH
(perut meragam, rasa loya nak muntah, tak tentu arah, demam dan pelbagai citarasa la..)
tambah lak aku stress bengkak kaki tak hilang2, jalan berdengkot-dengkot
Dapat lagi MC 2 hari
sian boss aku tak cukup kakitangan
sekali sekala bosss
bagi le ai rehat sikit
Apa pun aku redho...itu maknanye Allah sayang aku
Mungkin ada perbuatan aku yang salah
So kira kena bayar cash le ni.....

2 comments:

KSWSK said...

rehat la ye kak

fzy fuzzy said...

rehat!!!!
Hurmmmm...banyak kije la time-time sakit ni