Tuesday, November 30, 2010

Kama Kama Cameron - Cameron Highlands, Pahang

Masuk kali ni dah 5 kali le aku ke tanah tinggi Cameron. Apa ada di sana...hmmmm...selain cuaca yg sejuk especially nak dekat-dekat musim tengkujuh ni, disana kita disajikan dengan pemandangan yang indah. Bunga-bunga yang berkembang, panorama yg memukau mata memandang. Cuma aku rimas bila malam minggu. Gara-gara pasar malam di Brinchang, jem gila sepanjang jalan samada dari Tanah Rata atau dari Kea Farm. Masa ni bole la tengok tahap kesabaran pemandu dan skil pemanduan. Gila betul mereka....sanggup overtake or potong "q". Nasib baik tak bertembung dengan lori sayur dari arah bertentangan.
Kenapa aku kesana lagi? Well, atas jemputan temerloh branch actually. Yer la..masa aku d sana selain dari Kuala Gandah mmg kitaorang nak outing samada ke Cameron atau Taman Negara. Tapi tak sempat...sebab aku kena transfer ke Ipoh. So...hujung bulan Oktober aku ke Temerloh. Dari Temerloh kami ke Kg. Paya Sok, Jerantut. Tido semalam dan keesokkan paginya berkonvoi ke Cameron Highland. Laluan yang diikuti Jerantut-Kuala Lipis-Felda Chef Wan-Pos Betau-Ringlet dan akhirnya tiba di Brinchang. Kami stay disini. Hujan renyai-renyai menyambut ketibaan kami di sini. Membawa ke malam menyebabkan ramai yang memborong stokin n sarung tangan...sejukkkkk gilaaaa.



Double rainbow at Kea Farm



First time bawak anak kesayangan jalan jauh
Joyfull moment


Teropong apa dik???


4 dara



Kaktus for sale at pasar malam brinchang



Coklat strawberi




Jem strawberri.
Yang ni dari pengusaha melayu





Pokok berbunga topi.
Hehehehehe


Merempit ke mana kita malam ni????











Ni la keluarga Temerloh office
Thanks a lot geng kerana tak lupakan saya.
Panjang umur..kalau p tempat lain..jemput le ye...

1 comment:

kswsk said...

wa suka pasar mlm brinchang....