Friday, July 17, 2009

Topi Keras dan Boot

Pheh! dah lama sebenarnya inspect site yang under construction. Sebenarnya tak dirancang pun tetapi kebetulan client ada kat sana so jumpa la kat site. Actually, ada miss comunication sket....sian client...tetapi memandangkan kami bedua (aku dan orang bukit) tergolong didalam orang2 yang sabar...(harharhar..terperasan lak)...maka sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan...............
Site yang kitaorang nak tengok ni terletak di Pandan. Berhadapan dengan Jalan Cempaka. Consist of atrium retail block, SOHO and 2 block of highrise condominium. According to the client the atrium block will complete by November ni. Carrefour will be their anchor tenant. Both condominium block by next year.


Macam biasa bila masuk site kena la pastikan ciri2 keselamatan dipatuhi. Topi keras dan boot jangan lupa. Rasa2 nak kena timpa batu bata dan terpijak paku atau benda tajam pakai la kasut biasa.


Banyak belajar betul kitaorng dari RHRI pada hari tu..
Macam lecturer ajar anak2 murid tua...harharhar...


Ini walkerlator....dalam proses nak dipasang...macam lipan jer bentuknya.
Escalator pun ada....


Mamat Indon ni senyum jer bila aku kata muka dia nak masuk blog.
Hmmm...tengok macam mana depa pasang tiles.
Kena bijak dan tepat
Kalau tak tiles senget atau tak cukup.
Ada caranya.....


See......
Adhock inspection, orang bukit glem tu pakai baju kurung ronda site.
Heh! sapa kata baju ni nak p kenduri kawin jer
Pekerja contoh macam kitaorang ni...(cheh! perasan lagi),
tak kira la masa tu tengah pakai high heel ke....
masuk hutan pun dah biasa nih!

Pussy cat tembs with boot.....
Harharharhar.......

3 comments:

Snow Peace said...

Kak..if dpt kasut keras yg high cut tu lg mantop kak...stylooooo seh....

fzy fuzzy said...

yg high cut le we all pakai...tapi mana nampak coz cover by the seluar...berabuk seluar den.

nohas said...

Nasib baik tak warna kuning mcm pua chu kang..harharhar...kita tak minta maaf pun kat client tu, dok kutuk berbakul-bakul, nanti hantar kad raya, jgn lupa..hehehe..